Climber Worldwide

Qlik Sense: webbipohjainen BI-työkalu visuaaliseen analytiikkaan

Qlik Sense on responsiivinen, web-pohjainen BI-työkalu, jonka avulla organisaatiosi käyttäjät voivat luoda joustavia, interaktiivisia tietojen visualisointeja ja tehdä mielekkäitä päätöksiä. Työkalu on suunniteltu antamaan käyttäjille nopeasti vastauksia kysymyksiin. Siksi se kerää tietoa useista lähteistä, mukaan lukien sisäiset, ulkoiset ja Big data -lähteet, tarjoten täydellisen näkymän sekä tietystä yksittäisestä alueesta että yleisistä toiminnoista. Qlik Sense perustuu assosiatiiviseen, in-memory -teknologiaan, joka helpottaa rinnakkaiskäyttöä.

Tätä on qlik sense

Qlik Sense perustuu joustaviin, katseenvangitseviin visualisointeihin, jotka tekevät analytiikasta helposti kommunikoitavaa ja ymmärrettävää. Visualisoinnit ovat interaktiivisia ja mukautuvat automaattisesti asettamiinne parametreihin, jotka perustuvat ennalta määriteltyihin avainmittareihin. “Raahaa ja pudota” -visualisoinnit osoittavat selvästi tekemänne valinnat sekä sen, missä vaiheessa olette analyysissä. Voitte myös:

  • Käyttää työkalua millä tahansa laitteella tai näytöllä, älypuhelimella tai tabletilla – ja tuoda analyysin mukananne kokoukseen, kauppaan tai varastoon.
  • Koota tiedot PDF, PPT tai Word -muodossa raportiksi ja lähettää ne sähköpostitse, intranetin tai internetin kautta valikoiduille vastaanottajille käyttäen NPrinting -raportointityökalua.
  • Etsiä ja löytää helposti ja nopeasti mitä tahansa kaiken datanne joukosta. Qlik Sense -työkalussa on älykäs hakutoiminto, joka nopeuttaa tietojen löytymistä linkittämällä hakusanan kaikkiin siihen liittyviin määreisiin ja ulottuvuuksiin assosiaation vahvuuden mukaisesti.

AIKA VAIHTAA QLIKVIEW -TYÖKALU QLIK SENSE -TYÖKALUKSI?

Vuonna 2014 Qlik Sense, moderni vastine QlikView -työkalulle, lanseerattiin. Mietitte kenties pitäisikö teidän vaihtaa työkalua. Ette ole ainoita! Asiakkaamme, jotka vaihtoivat modernimpaan työkaluun raportoivat, että tiedolla johtaminen ja Qlik-tykalun käyttö nousivat merkittävästi organisaation sisällä. Nykyiset käyttäjät käyttävät uutta työkalua enemmän ja yhä useampi työntekijä on kiinnostunut työkalusta.

Mikä ero on QlikView ja Qlik Sense -työkaluilla?

Käyttöliittymä on selkeä ero työkalujen välillä. Qlik Sense helpottaa työtä esittäen vähemmän elementtejä kerrallaan ja antaen sen sijaan nopeita vastauksia ensimmäisiin kysymyksiisi. Valintojen tekeminen ja tiedon yksityiskohtiin syventyminen on helppoa, samoin tiedon vertaileminen. Se antaa työntekijöillesi paremmat mahdollisuudet analysoida ja prosessoida tietoa itse.

KUINKA TYÖKALU VAIHDETAAN?

On useita tapoja siirtyä QlikView -työkalusta Qlik Sense -työkaluun. Moni asia, jonka olette luoneet, toimii sellaisenaan myös uudessa työkalussa. Voitte lisäksi luoda ihan uusia aplikaatioita, ja joko siirtää yhden aplikaation kerrallaan työkalusta toiseen, tai kaiken kerralla. Lue lisää täältä.

Climber Evolution Qlik BI

Itsepalveluanalyysi

Qlik Sense perustuu itsepalvelun menetelmään, joka tukee käytettävyyttä eri tasoilla. Käyttäjällä on valta muokkata analyysiä mukaan, mitä haluaa tietää. Ennalta määriteltyjen mittojen, ulottuvuuksien ja KPI:n kirjastosta, voi “raahata ja pudottaa” haluamiaan asioita ja luoda oman visualisoinnin sekä raportin. Lisäksi voi ladata omia tietoja ja laajentaa analyysin kapasiteettia entisestään.

Ulkoasun vaihto ja datan lisääminen

Alusta on dynaaminen, joten sen ulkoasua on helppo muokata ja lisätä uusia tietolähteitä tarpeen mukaan. Kaikki mitat, määritelmät ja KPI:t tallennetaan yhteen paikkaan. Tämä tekee ratkaisun hallinnasta kustannustehokasta, koska voitte helposti itse ylläpitää BI-ratkaisua.

Turvatun käytön kulunvalvonta

Qlik Sense on rakennettu yrityksille hyödyntäen tiivistettyä tietokantaturvallisuutta. Kulunvalvonta varmistaa, että oikeat ihmiset pääsevät käsiksi oikeaaa tietoon. Toiset tarvitsevat pääsyn alimmalle tietokantatasolle pystyäkseen vertailemaan ERP-järjestelmän lähdetietoja, toiset haluavat luoda omia muuttujia ja tuottaa yksinkertaisia analyyseja, ja joillekin työskentely valmiiden määreiden kanssa riittää. Qlik Sense myös tukee useita ennalta määriteltyjä turvallisuusrooleja, joita voidaan laajentaa, jotta sinun on helppo jakaa oikeuksia käyttäjille sen mukaan, mitä käyttäjä saa tehdä ja nähdä.

Qlik Sense

Qlik Sense antaa vielä enemmän, kun käytössä on myös Vizlib laajennusosat

Qlik Sense on web-pohjainen, joten se on helppo integroida muihin HTML-ratkaisuihin. Sillä on avoin API, jonka avulla on mahdollista muokata ulkoasua yrityksen graafisen ilmeen mukaiseksi. Käyttäjien tarpeista riippuen, ratkaisua voi myös laajentaa räätälöidyin ominaisuuksin lisäämällä laajennusobjekteja. Vizlib kehittäneet useita talouteen perustuvia laajennusobjekteja, kuten tuloslaskelman kommenttitoiminnolla sekä kustomoituja raportteja.

QLIK SENSEN KÄYTTÖÖNOTTO

Qlik Sensessä on kaksi eri käyttöönottotapaa, jotka mahdollistavat erilaisia lisensointivaihtoehtoja.

  1. Qlik Sense Cloud: Täysin Qlikin ylläpitämä
  2. Qlik Sense Client Managed: Täysi Qlik Sense -toiminnallisuus asennettuna itse määriteltyyn ympäristöön (on prem, private cloud, public cloud)

LISENSSIMALLI

Qlik Senseä voi kokeilla ilmaisena kokeiluversiona, missä on mahdollisuus kokeilla itsenäisesti Qlikin assosiatiivisen moottorin toimintaa, tarkastella millaisia yhteyksiä datastanne löytyy ja miten saada datasta enemmän irti.

Qlik Sense Enterprise (client managed) on Qlik Sensen täysversio, jonka voi asentaa on client managed- tai cloud-ympäristöihin sekä näiden yhdistelmiin.

Qlik Sensen kustannukset määräytyvät client managed -ympäristöissä käyttäjien määrän mukaisesti. Climber tarjoaa myös Managed Qlik Services -palvelua (MQS), missä me huolehdimme täysin Qlik ympäristöstänne tai voimme suositella tarpeisiinne sopivaa laitteistokokoonpanoa ja huolehtia ympäristön asennuksesta ja konfiguroinnista. Valinta on täysin teidän.

Käyttäjälisenssit

Qlik Sense -käyttäjälisenssit ovat henkilökohtaisia ja niitä on kolmea eri sorttia. Työkalua käyttävän henkilöstön määrä sekä käyttöoikeudet määrittelevät kuinka paljon kumpaakin lisenssiä on hankittava.

Professional User: Nimetty lisenssi, joka antaa täydelliset työkalun käyttöoikeudet. Tämä lisenssimalli sopii heille, jotka käyttävät Qlik Sense -työkalua päivittäin ja voivat sekä luoda että editoida aplikaatioita. Työkalun kaikki ominaisuudet ovat heidän käytössään ja heillä on myös hallinto-oikeudet.

Analyzer User: Nimetty lisenssi, joka antaa oikeudet valmiiden aplikaatioiden käyttöön. Tämä linsenssi sopii heille, jotka analysoivat ja kuluttavat dataa, mutta joiden ei tarvitse luoda tai muokata aplikaatioita. He voivat lisätä kirjanmerkkejä, jakaa dataa muille ja viedä tietoja exceliin.

Analyzer Capacity: Käyttöön perustuva lisenssi, joka takaa samat ominaisuudet kuin Analyzer User. Lisenssi on tilausperusteinen ja sisältää kiinteän, kuukausipohjaisen minuuttimäärän. Minuutit voidaan hyödyntää ryhmän jäsenten kesken. Lisenssi sopii työntekijöille, jotka käyttävät sovelluksia satunnaisesti.

LISENSSITARJOUS

Ota yhteyttä niin laadimme tarpeitanne vastaavan lisenssitarjouksen.

AUTAMME TEITÄ QLIK-PROJEKTISSANNE!

Climber Qlik Elite Channel Partner

Etsittekö Qlik Sense-konsultteja projektillenne? Me Climberilla olemme olleet asiantuntijoita Qlik Sense-asioissa aivan alusta asti, eli vuodesta 2007 lähtien. Vuosien saatossa meillä on ollut ilo kehittää yli 500 BI-ratkaisua 400 eri alojen yritykselle. Olemme Qlikin kumppani jälleenmyynnissä, valmistuksessa ja kuluttajatuotteissa. Täältä voit lukea kuinka olemme auttaneet muita yrityksiä Qlik Sense–ratkaisuilla.

KEITÄ OLEMME?

Työskentelemme liiketoimintakonsulttien, BI-konsulttien ja ohjelmistokehittäjien kanssa yhdessä. Jokaisen kokemus ja tausta on erilainen: on esimerkiksi ekonomeja, insinöörejä ja järjestelmäasiantuntijoita. He auttavat teitä saamaan kaiken irti Qlik Sense-ratkaisustanne yhdessä Climber Expert Service -tiimimme teknisten asiantuntijoiden kanssa.

OTA YHTEYTTÄ

Olipa sinulla kysyttävää lisensseistä, kehityksestä, projektijohdosta, laitteistosta tai palvelintilasta – ota yhteyttä! Yhdessä keksimme teille parhaiten sopivan ratkaisun.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ!


Janne Timonen

BI Manager
janne.timonen@climber.fi
+358 40 773 0793

Jussi Saarinen

Managing Director
jussi.saarinen@climber.fi
+358 40 756 7340