Climber Worldwide

Yrityksemme on yhtä kuin henkilöstömme

Ihmiset ovat luonnollisesti tärkein ja huikein voimavaramme. Henkilöstömme huolehtii siitä, että teidän BI-matkanne etenee maaliin. Henkilöstömme koostuu liiketoiminnan kehittäjistä, tietomalliarkkitehdeistä ja BI-konsulteista. Olemme sekoitus insinöörejä, ekonomeja ja järjestelmäanalyytikoita, joilla on laaja kokemus toimialakohtaisista haasteista. Climberilla rakennamme kulttuuria, jossa ihmiset uskaltavat jatkuvasti kasvaa ja kehittyä, inspiroitua aina uusista asioista. Luomme henkilökohtaiset kehityssuunitelmat jokaiselle ja järjestämme koulutuspäivän neljännesvuosittain. Voidaksemme toimittaa aina parhaan mahdollisen, asiakkaallemme räätälöidyn version ratkaisustamme, käytämme uskomattoman määrän aikaa etsien, rekrytoiden ja kouluttaen oikeita ihmisiä. Tällä tavoin voimme koota nopeasti tiimin, jolla on juuri oikea kokemustausta käsillä olevaan projektiin.

Climber Finland Mika Väisänen

LUE NUOREN AMMATTILAISEMME KASVUTARINA KOULUN PENKILTÄ BI-KONSULTIKSI

Koulun penkiltä Business Intelligence -asiantuntijaksi – Climberin nuori ammattilainen Mika Väisänen ratkoo asiakkaiden liiketoiminnan haasteita datan avulla

Business Intelligence -konsulttina työskentelevä Mika Väisänen tuli Climberille töihin elokuussa 2017 suoraan koulun penkiltä. Hän ei Kauppakorkeakoulusta valmistuessaan ollut vielä tarkalleen päättänyt, ”mikä hänestä tulee isona”. Nyt 14 kuukautta myöhemmin hän ratkoo Climberin asiakkaiden liiketoiminnan haasteita kehittämällä sovelluksia datan analysointiin ja visualisointiin.

Luonteeltaan Väisänen tiesi jo opiskeluaikoina olevansa sen tyyppinen, että löytäisi vasta kokeilemalla sen oikean urapolun itselleen. Hänellä oli mielessään muutama erilainen vaihtoehto siitä, mitä voisi lähteä tekemään, mutta ei sen tarkempaa suunnitelmaa.

Väisänen harkitsi muun muassa Business Intelligence -konsultin tai analyytikon tehtävää, mutta vaihtoehtoja yhdisti ensisijaisesti ongelmanratkaisullinen lähestymistapa työssä sekä tehtävät, joissa pääsisi haastamaan itseään jatkuvasti.

Business Intelligence -konsultin tehtäviin päätyminen on tuntunut lopulta juuri siltä oikealta vaihtoehdolta. ”Moni kaverini työskentelee finanssialalla analyytikkona, ja myös kuulemani perusteella tiedän, että olen päätynyt juuri minulle oikealta tuntuvalle urapolulle”, Väisänen kuvailee.

Oma ura Business Intelligence -maailmassa alkuun pikavauhtia

Climberiin Väisänen törmäsi vähän sattumalta yliopistojen työpaikkakanavassa, Aarresaaressa ja innostui hakemaan avoimeen vastavalmistuneelle sopivaan rooliin.

”Kun hain Climberille, käytännön tason tietämykseni siitä, mitä Business Intelligence tarkoittaa oli kyllä aika olematon. Luin tietenkin asiasta, mutta en vielä tiennyt tarkemmin, mitä kaikkea ihmeellistä tehtävä ja ala itsessään pitää sisällään. Nyt olen myytyä miestä”, Väisänen kertoo.

”En vielä hakiessani Climberille tiennyt tarkemmin, mitä kaikkea tämä tehtävä ja Business Intelligence -ala itsessään pitää sisällään.”

Tullessaan haastatteluvaiheeseen Cimberille Väisänen sai heti tehtäväkseen kokeilla demon tekemistä Climberin käyttämän Business Intelligence -työkalun, Qlikin avulla. Tehtävän oli tarkoitus toimia johdantona ja alustavana kokeiluna siihen, miten työkalulla luodaan sovelluksia ja mitä kaikkea sillä voi tehdä. Toisella tapaamiskierroksella Climberilla Väisänen pääsi esittelemään tuleville kollegoilleen demonsa, ja hyvähän siitä tuli.

”En joutunut vielä johdantovaiheessa itse kirjoittamaan koodia, vaan Qlik loi minulle automaattisesti tietomallin. Oikeassa työssämme käsittelemme dataa koodaamalla”, Väisänen sanoo. ”Koodaus sanana voi kuulostaa hurjalta, mutta todellisuudessa se ei sitä ole.”

Heti alussa nuorelta tekijältä ei siis vaadittu vahvaa IT-osaamispohjaa, vaan into datan analysointia ja visualisointia sekä alan oppimista kohtaan riitti varsin hyvin alkuun pääsemiseksi. ”Ajattelin, että Qlik on kiinnostava työkalu ja aloin entistä enemmän toivoa, että pääsen tänne töihin business-datan pariin. Tätä voisin tehdä työkseni.”

Se tunne, kun uravalinta osuu nappiin

Väisänen tuli valituksi tehtävään ja nykyään, vähän reilun vuoden jälkeen hän kehittää Climberin asiakkaille sovelluksia tietopohjaisen päätöksenteon tueksi. Sovellusten avulla yritykset analysoivat liiketoimintaansa tehokkaammin ja onnistuvat nopeallakin klikkauksella pääsemään käsiksi esimerkiksi tarvitsemaansa myynnin dataan.

Tähän pisteeseen ammatillisesti Väisänen on päässyt systemaattisen harjoittelun kautta. Harjoitteluvaiheeseen sisältyi itsenäistä opiskelua kollegoiden tukemana. Tuolloin Väisänen kävi aikaisemmin kehitettyjä sovelluksia läpi, teki itse demoja ja tutustui vaihe vaiheelta Qlik Continuous Classroom -opiskelupaketin avulla BI -konsultin osaamisalaan.

Hän kertoo, että itsenäinen tekeminen on ollut luontainen tapa siirtyä konsultin työhön, sillä se on myös opiskeluajoilta tuttua. Työkavereilta on saanut myös heti apua, jos on tarvinnut.

”Ei opiskelu silti harjoitteluvaiheeseen lopu, vaan päinvastoin. Täällä jokainen haaste on erilainen ja vaikka olen ollut työssäni jo yli vuoden, pääsen päivittäin oppimaan uutta. Datahan on jokaisella asiakkaalla erilaista ja monimuotoista. Toiveenani oli päästä haasteiden pariin ja hyödyntämään ongelmanratkaisukykyäni ja sitä myös sain”, Väisänen sanoo.

”Täällä jokainen haaste on erilainen ja vaikka olen ollut työssäni jo yli vuoden, pääsen päivittäin oppimaan uutta.”

Työssä on päässyt oppimaan myös isosti erilaisten yritysten liiketoiminnasta ja prosesseista. Asiakkaiden datan penkominen ja muokkaaminen opettaa paljon. Kun pääsee näkemään, miten eri tavoilla se auttaa asiakkaita menestymään, ymmärtää todella paljon paremmin liiketoiminnan isoa kuvaa.

Yhteisöllistä kulttuuria ja aidosti sosiaalista työtä

”Se yllätti, että työ konsulttitalossa on näin mukavaa”, Väisänen sanoo. ”Työkavereiden kanssa meillä on hyvä klikki, tulen täällä juttuun kaikkien kanssa.”

Mahdollisuus etätöidenkin tekemiseen on. Väisänen ei kuitenkaan käytä tätä mahdollisuutta juurikaan, sillä Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevalla toimistolla työkaverit ovat läsnä sparrausapuna, ja siellä saa parhaimman työ-flown päälle. Työajat ovat joka tapauksessa joustavat, mikä helpottaa työn ja muun elämän, kuten harrastusten yhdistämistä.

Väisänen lennätettiin myös jo 1,5 viikkoa töissä oltuaan mukaan Kroatiaan Climberin kansainväliseen Company Meetingiin. Hän oli siis jo aloittaessaan kansainvälisen työyhteisön täysimittainen jäsen. Company Meeting on vuosittainen kick-off -tapahtuma, joka tuo yhteen Climberin eri maiden henkilöstön useammaksi päiväksi johonkin Euroopan kaupunkiin. Näiden lisäksi järjestetään muun muassa Trainee Dayta, mutta myös paljon yhteistä tekemistä ihan oman toimiston porukalla.

”Tämä ei muutenkaan ole mikään tyypillinen koodaushomma, vaan aidosti sosiaalinen työ, jossa ollaan myös asiakkaiden kanssa tiiviisti tekemisissä. Sanoisin, että keskusteleminen onkin sitä tärkeintä osaamista, jota tämä työ kysyy. On osattava esittää asiakkaille dataan liittyen oikeita kysymyksiä, jotta liiketoiminnan haasteisiin ja ongelmakohtiin päästään käsiksi”, Väisänen kertoo.

SNAPSHOTS

Climber morning yoga with Hilda from @yogaochinrebalans - such a great way to start off a Friday 🙏🧘‍♀️
#yoga #lifeatclimber #team
The world changes and with it, so do we. Requirements of tools needed to perform our work change as well. In 2015 owning a car was a necessity for our consultants, meeting customers face to face was considered to be a must in order to provide our services. But already in 2018 things had changed and car related questions during recruitment interviews were non-existent. By promoting remote meetings instead of unnecessary travelling we started to do our part - saving time, customers money and most important, causing just a little bit less co2 emissions while doing our thing. This small change of mindset obviously didn't turn the tide. Today due to the pandemic most of us work remote and that has worked out fine. Millions of small things together make a big difference. What kind of baby-steps can we all take to make a change? #greenthinking #lifeatclimber #biconsultant #businessintelligence
Very pleased to introduce our new BI consultant Swedish-American Max Palma Kvissberg. Pre-BI Max used to work as a math’s teacher, so he's smart and possesses some pedagogical skills - but Max also has the rhythm. Working as an Argentine Tango dance teacher Max met his wife and since then he's a family guy, two kids and a dog. The mix of Max's varied skills and competences are a huge asset in finding solutions and he is a master of getting-things-done. A Jack of all trades our Max!

We wish you the warmest of welcomes Max - from all of us at Climber. The Swedish team with Eva Chrona at head are so pleased to have you onboard!

#newjob #Qlik #businessintelligence #growingteam #BIconsultant
Every once in a while a @breathenaava wall needs some care so it can take care of us. The one in our Helsinki office is getting a little trim before moving from our kitchen to the consultant’s lair. So when we’re in the office, we’ll get the full effect while working.
#thinkgreen #businessIntelligence #lifeatclimber
Climber in Motion - Eva Chronas Sverige team hakar på trenden och kör en stegräknar-challenge. Inför starten tog Initiativtagaren och vår ivrigt påhejande Consultant Manager, Ulrika Bäckström Da Silva ett snack med okrönte stegräknar-kungen Edward Hallgren - som normalt snittar 15k steg / dag! Hur lyckas man?

Här delar Edward med sig av sina bästa tips:

· Sätt ett mål att vara ute och promenera minst 2 ggr per dag.
· Få bonussteg genom att ta omvägar. Det kan handla om att ta en annan väg till affären eller gå av en tidigare station.
· Hitta njutningen med att gå! Lyssna på musik eller någon bra podcast, eller bara njut av det fina vädret.
· Dåligt väder är aldrig en ursäkt (som ni ser)!

#ClimberInMotion #Challenge #Stegräknartävling #Team #LifeatClimber #BusinessIntelligence
Twin Peaks obsessed, multiple marathon runner (no less than 38 times!), Qlik-aholic Christian Lagerstedt is back! We got him hooked when he was with us the first time round in 2008. He's stuck with Qlik since then, although hopped around at different Qlik partners during the last 13 years gathering experience. Now he's finally come to his senses. Answering the question why Climber feels like home, Christian says "Climber as a company has always been in the forefront, constantly evolving, focusing on employees skill development - which is something I appreciate!" So welcome back Christian, from all of us in Eva Chrona's Swedish team!

#newjob #Qlik #businessintelligence #growingteam
It's Shrove Tuesday - #Fettisdagen - and as always we're spoiled to bits by @ett_bageri at the Stockholm office. They have T H E best "semlor" ever! We have a limited amount of seats at the office due to covid19 restrictions, all of them taken today though. Best dig in then!

#semla
#lifeatclimber
#ettbageri
Proud to introduce our new Head of Climber Academy and Senior Consultant at the Helsinki office Mikko Jyrkiäinen - a firm believer that data can change the world, but people can too - what better than combine them? It's a no-brainer that data literacy and leading with data are among his main work drivers. Mikko loves a challenge, problem solving and new opportunities to expand his skills. This easygoing guy is an ice hockey geek - the whole family plays - and if there's time over from the hockey he enjoys a game of padel or Pipolätka which is hockey too but on a frozen pond. To take his mind of these trying times Mikko plays the guitar, they're such a musical bunch our Finns. We'd all like to wish Mikko the warmest of welcomes to Kauko Metsähovi's Finnish team. So pleased to have Mikko on-board!
 
#newjob #Qlik #businessintelligence #growingteam #climberacademy

Sinustako Climberilainen?

Hyvän alun jälkeen haemme edelleen kasvua ympäri Eurooppaa. Meillä pääset työskentelemään monipuolisissa ja haastavissa projekteissa eri asiakkaiden, toimialojen ja osastojemme parissa.