Climber Worldwide

Yrityksemme on yhtä kuin henkilöstömme

Ihmiset ovat luonnollisesti tärkein ja huikein voimavaramme. Henkilöstömme huolehtii siitä, että teidän BI-matkanne etenee maaliin. Henkilöstömme koostuu liiketoiminnan kehittäjistä, tietomalliarkkitehdeistä ja BI-konsulteista. Olemme sekoitus insinöörejä, ekonomeja ja järjestelmäanalyytikoita, joilla on laaja kokemus toimialakohtaisista haasteista. Climberilla rakennamme kulttuuria, jossa ihmiset uskaltavat jatkuvasti kasvaa ja kehittyä, inspiroitua aina uusista asioista. Luomme henkilökohtaiset kehityssuunitelmat jokaiselle ja järjestämme koulutuspäivän neljännesvuosittain. Voidaksemme toimittaa aina parhaan mahdollisen, asiakkaallemme räätälöidyn version ratkaisustamme, käytämme uskomattoman määrän aikaa etsien, rekrytoiden ja kouluttaen oikeita ihmisiä. Tällä tavoin voimme koota nopeasti tiimin, jolla on juuri oikea kokemustausta käsillä olevaan projektiin.

Climber Finland - BI Consultant - Mika Väisänen

LUE NUOREN AMMATTILAISEMME KASVUTARINA KOULUN PENKILTÄ BI-KONSULTIKSI

Koulun penkiltä Business Intelligence -asiantuntijaksi – Climberin nuori ammattilainen Mika Väisänen ratkoo asiakkaiden liiketoiminnan haasteita datan avulla

Business Intelligence -konsulttina työskentelevä Mika Väisänen tuli Climberille töihin elokuussa 2017 suoraan koulun penkiltä. Hän ei Kauppakorkeakoulusta valmistuessaan ollut vielä tarkalleen päättänyt, ”mikä hänestä tulee isona”. Nyt hän ratkoo Climberin asiakkaiden liiketoiminnan haasteita kehittämällä sovelluksia datan analysointiin ja visualisointiin.

Luonteeltaan Väisänen tiesi jo opiskeluaikoina olevansa sen tyyppinen, että löytäisi vasta kokeilemalla sen oikean urapolun itselleen. Hänellä oli mielessään muutama erilainen vaihtoehto siitä, mitä voisi lähteä tekemään, mutta ei sen tarkempaa suunnitelmaa.

Väisänen harkitsi muun muassa Business Intelligence -konsultin tai analyytikon tehtävää, mutta vaihtoehtoja yhdisti ensisijaisesti ongelmanratkaisullinen lähestymistapa työssä sekä tehtävät, joissa pääsisi haastamaan itseään jatkuvasti.

Business Intelligence -konsultin tehtäviin päätyminen on tuntunut lopulta juuri siltä oikealta vaihtoehdolta. ”Moni kaverini työskentelee finanssialalla analyytikkona, ja myös kuulemani perusteella tiedän, että olen päätynyt juuri minulle oikealta tuntuvalle urapolulle”, Väisänen kuvailee.

Oma ura Business Intelligence -maailmassa alkuun pikavauhtia

Climberiin Väisänen törmäsi vähän sattumalta yliopistojen työpaikkakanavassa, Aarresaaressa ja innostui hakemaan avoimeen vastavalmistuneelle sopivaan rooliin.

”Kun hain Climberille, käytännön tason tietämykseni siitä, mitä Business Intelligence tarkoittaa oli kyllä aika olematon. Luin tietenkin asiasta, mutta en vielä tiennyt tarkemmin, mitä kaikkea ihmeellistä tehtävä ja ala itsessään pitää sisällään. Nyt olen myytyä miestä”, Väisänen kertoo.

”En vielä hakiessani Climberille tiennyt tarkemmin, mitä kaikkea tämä tehtävä ja Business Intelligence -ala itsessään pitää sisällään.”

Tullessaan haastatteluvaiheeseen Cimberille Väisänen sai heti tehtäväkseen kokeilla demon tekemistä Climberin käyttämän Business Intelligence -työkalun, Qlikin avulla. Tehtävän oli tarkoitus toimia johdantona ja alustavana kokeiluna siihen, miten työkalulla luodaan sovelluksia ja mitä kaikkea sillä voi tehdä. Toisella tapaamiskierroksella Climberilla Väisänen pääsi esittelemään tuleville kollegoilleen demonsa, ja hyvähän siitä tuli.

”En joutunut vielä johdantovaiheessa itse kirjoittamaan koodia, vaan Qlik loi minulle automaattisesti tietomallin. Oikeassa työssämme käsittelemme dataa koodaamalla”, Väisänen sanoo. ”Koodaus sanana voi kuulostaa hurjalta, mutta todellisuudessa se ei sitä ole.”

Heti alussa nuorelta tekijältä ei siis vaadittu vahvaa IT-osaamispohjaa, vaan into datan analysointia ja visualisointia sekä alan oppimista kohtaan riitti varsin hyvin alkuun pääsemiseksi. ”Ajattelin, että Qlik on kiinnostava työkalu ja aloin entistä enemmän toivoa, että pääsen tänne töihin business-datan pariin. Tätä voisin tehdä työkseni.”

Se tunne, kun uravalinta osuu nappiin

Väisänen tuli valituksi tehtävään ja nykyään, vähän reilun vuoden jälkeen hän kehittää Climberin asiakkaille sovelluksia tietopohjaisen päätöksenteon tueksi. Sovellusten avulla yritykset analysoivat liiketoimintaansa tehokkaammin ja onnistuvat nopeallakin klikkauksella pääsemään käsiksi esimerkiksi tarvitsemaansa myynnin dataan.

Tähän pisteeseen ammatillisesti Väisänen on päässyt systemaattisen harjoittelun kautta. Harjoitteluvaiheeseen sisältyi itsenäistä opiskelua kollegoiden tukemana. Tuolloin Väisänen kävi aikaisemmin kehitettyjä sovelluksia läpi, teki itse demoja ja tutustui vaihe vaiheelta Qlik Continuous Classroom -opiskelupaketin avulla BI -konsultin osaamisalaan.

Hän kertoo, että itsenäinen tekeminen on ollut luontainen tapa siirtyä konsultin työhön, sillä se on myös opiskeluajoilta tuttua. Työkavereilta on saanut myös heti apua, jos on tarvinnut.

”Ei opiskelu silti harjoitteluvaiheeseen lopu, vaan päinvastoin. Täällä jokainen haaste on erilainen ja vaikka olen ollut työssäni jo yli vuoden, pääsen päivittäin oppimaan uutta. Datahan on jokaisella asiakkaalla erilaista ja monimuotoista. Toiveenani oli päästä haasteiden pariin ja hyödyntämään ongelmanratkaisukykyäni ja sitä myös sain”, Väisänen sanoo.

”Täällä jokainen haaste on erilainen ja vaikka olen ollut työssäni jo yli vuoden, pääsen päivittäin oppimaan uutta.”

Työssä on päässyt oppimaan myös isosti erilaisten yritysten liiketoiminnasta ja prosesseista. Asiakkaiden datan penkominen ja muokkaaminen opettaa paljon. Kun pääsee näkemään, miten eri tavoilla se auttaa asiakkaita menestymään, ymmärtää todella paljon paremmin liiketoiminnan isoa kuvaa.

Yhteisöllistä kulttuuria ja aidosti sosiaalista työtä

”Se yllätti, että työ konsulttitalossa on näin mukavaa”, Väisänen sanoo. ”Työkavereiden kanssa meillä on hyvä klikki, tulen täällä juttuun kaikkien kanssa.”

Mahdollisuus etätöidenkin tekemiseen on. Väisänen ei kuitenkaan käytä tätä mahdollisuutta juurikaan, sillä Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevalla toimistolla työkaverit ovat läsnä sparrausapuna, ja siellä saa parhaimman työ-flown päälle. Työajat ovat joka tapauksessa joustavat, mikä helpottaa työn ja muun elämän, kuten harrastusten yhdistämistä.

Väisänen lennätettiin myös jo 1,5 viikkoa töissä oltuaan mukaan Kroatiaan Climberin kansainväliseen Company Meetingiin. Hän oli siis jo aloittaessaan kansainvälisen työyhteisön täysimittainen jäsen. Company Meeting on vuosittainen kick-off -tapahtuma, joka tuo yhteen Climberin eri maiden henkilöstön useammaksi päiväksi johonkin Euroopan kaupunkiin. Näiden lisäksi järjestetään muun muassa Trainee Dayta, mutta myös paljon yhteistä tekemistä ihan oman toimiston porukalla.

”Tämä ei muutenkaan ole mikään tyypillinen koodaushomma, vaan aidosti sosiaalinen työ, jossa ollaan myös asiakkaiden kanssa tiiviisti tekemisissä. Sanoisin, että keskusteleminen onkin sitä tärkeintä osaamista, jota tämä työ kysyy. On osattava esittää asiakkaille dataan liittyen oikeita kysymyksiä, jotta liiketoiminnan haasteisiin ja ongelmakohtiin päästään käsiksi”, Väisänen kertoo.

SNAPSHOTS

Jonas Grundström and Per Liedberg attended Snowflakes Data4Breakfast in Stockholm yesterday, in addition to an awesome keynote by Sam Bäcknäs (who’s in the picture with them) they had loads of great discussions, and of course coffee.

If you want to discuss how you can get more value from the data you have (whether it’s in Snowflake or elsewhere) give Jonas or Per a ping!

#Data4Breakfast #Snowflake #DataCloud #DataAnalytics
Cheering along our 15 Climbers that are in Mora participating in Stafettvasan today! These three champs skied the first distance for us 🤩
Go go go! 💪🏻⛷️

#stafettvasan #crosscountryskiing #lifeatclimber #goodtimeswithgreatpeople
Team Malmö continue their world tour and did a stop in Japan 🇯🇵 for lunch today. Ramen 🍜 from @kochi_ramensushi 😋😋😋

#lifeatclimber #officelunch #ramen #foodunites #team

Sinustako Climberilainen?

Hyvän alun jälkeen haemme edelleen kasvua ympäri Eurooppaa. Meillä pääset työskentelemään monipuolisissa ja haastavissa projekteissa eri asiakkaiden, toimialojen ja osastojemme parissa.