Climber Worldwide

QlikView: Joustava BI-työkalu ohjattuun analytiikkaan

Tietojen hankkiminen staattisista raporteista on osa yritysten arkea. Raportteja ei ole ainoastaan aikaa vievää muokata, vaan lisäksi niiden analysointi on hankalaa. QlikView on joustava ja vakiintunut BI-työkalu tiedon analysointiin ja raportointiin. Se kerää ja visualisoi tietoja eri lähteistä ja tietojärjestelmistä. Voitte seurata mittareita ja nähdä suuntauksia sekä suoriutumista pitkällä aikavälillä. Voitte myös tutkia syitä ja tehdä päätöksiä siitä, mitä haluatte muuttaa tai kehittää.

TÄTÄ ON QLIKVIEW

Nykyään QlikView käyttävät yritykset ympäri maailman analytiikkatyökaluna, jolla seurataan toimintoja. Keskittämällä tiedot yhteen työkaluun, sen sijaan, että kaikki on ripoteltuina esimerkiksi CRM, ERP, tietokanta ja Excel –työkaluihin, saatte täydellisen ja keskitetyn tietolähteen, joka kattaa koko organisaation.

Opastetut analyysit, syvemmät oivallukset

QlikView -työkalussa voitte työskennellä ennalta määriteltyjen analyysien parissa. Ne tunnetaan nimellä Guided Analytics, jotka ovat valmiita BI-ratkaisuja. Tämä tarkoittaa, että teille tarjotaan laaja-alaisesti tietoa tutkittavaksi ja analysoitavaksi ennalta määriteltyjen mittaristojen, kaavioiden, taulukoiden ja laskelmien avulla. Ei tarvitse kuin klikata ja valita mitä informaatiota haluaa tutkia eri perspektiiveistä ja sitten vain analysoida aktiviteetteja transaktiotasolle asti.

Nopeasti, turvallisesti, hallitusti

QlikView -työkalussa in-memory -käsittely pakkaa datan jopa kymmenesosaan, mahdollistaen korkean suorituskyvyn ja nopean tiedon löytämisen valtavista tietomääristä huolimatta. Analytiikan top-down -ohjaus, luvat ja tiedonhallinta turvaavat sen, että oikeilla ihmisillä on pääsy oikeaan tietoon.

AIKA VAIHTAA QLIKVIEW -TYÖKALU QLIK SENSE -TYÖKALUKSI?

Neljä vuotta sitten Qlik Sense, moderni vastine QlikView -työkalulle, lanseerattiin. Mietitte kenties pitäisikö teidän vaihtaa työkalua. Ette ole ainoita! Asiakkaamme, jotka vaihtoivat modernimpaan työkaluun raportoivat, että tiedolla johtaminen ja Qlik-tykalun käyttö nousivat merkittävästi organisaation sisällä. Nykyiset käyttäjät käyttävät uutta työkalua enemmän ja yhä useampi työntekijä on kiinnostunut työkalusta.

MIKÄ ERO ON QLIKVIEW JA QLIK SENSE -TYÖKALUILLA?
Käyttöliittymä on selkeä ero työkalujen välillä. Qlik Sense helpottaa työtä esittäen vähemmän elementtejä kerrallaan ja antaen sen sijaan nopeita vastauksia ensimmäisiin kysymyksiisi. Valintojen tekeminen ja tiedon yksityiskohtiin syventyminen on helppoa, samoin tiedon vertaileminen. Se antaa työntekijöillesi paremmat mahdollisuudet analysoida ja prosessoida tietoa itse.

KUINKA TYÖKALU VAIHDETAAN?
On useita tapoja siirtyä QlikView -työkalusta Qlik Sense -työkaluun. Moni asia, jonka olette luoneet, toimii sellaisenaan myös uudessa työkalussa. Voitte lisäksi luoda ihan uusia aplikaatioita, ja joko siirtää yhden aplikaation kerrallaan työkalusta toiseen, tai kaiken kerralla. Lue lisää täältä.

KUSTOMOITUJEN RAPORTTIEN JAKAMINEN

BI-työkalujen idea on tehdä tiedon jakamisesta, yhteistyöstä ja sisäisestä viestinnästä helppoa.
QlikView -työkalusta voi siirtää tietoja suoraan Exceliin, ja luoda sekä jakaa raportteja lukuisissa formaateissa kuten PPT, PDF & Word. Vastaanottajat voi valita Qlik NPrinting -työkalusta.

QLIKVIEW PUBLISHER

QlikView Publisher on avainasemassa, kun on hallittava ihmisten pääsyä tiedon pariin. Hallinta voi tuntua haasteelliselta, mikäli yrityksellä on monia turvallisuustasoja ja paljon käyttäjiä. Työkalu huolehtii luotettavasti siitä, ettei kukaan pääse käsiksi dataan, johon ei pitäisi päästä.

QlikView publisher nostaa tietolähteiden turvallisuutta. QlikView Publisher -työkalulla voi hallita kaikkia QlikView -aplikaatioita ja niihin liittyvää dataa.

 

QLIKVIEW TESTISERVERI

QlikView testiserverillä voitte testata ja laatuvakuuttaa uusia versioita ja dokumentteja ennen kuin ne implementoidaan todelliseen QlikView -ympäristöönne.

Tämä on kätevää esimerkiksi:

  • Varmistettaessa, että muokattu QlikView -dokumentti on OK ennen kuin se lisätään Qlik-ratkaisuun.
  • Arvioidessa uutta QlikView -versiota.
  • QlikView -päivityksissä.

QLIKVIEW HINNAT JA LISENSSIMALLI

QlikView -työkalun BI-ratkaisu koostuu kolmesta osasta; virtuaalisesta tai fyysisestä kovalevystä, serverilisenssistä ja käyttäjälisensseistä. Me tarkistamme millaista laitteistoa tarvitsette ja autamme asennuksessa sekä käyttöönotossa. Tämän jälkeen voitte ostaa serverilisenssin sekä käyttäjälisenssit.

ERILAISET LINSENSSITYYPIT
– Nimetty käyttölinsenssi: Antaa nimetylle käyttäjälle rajoittamattoman käyttöoikeuden koko BI-ratkaisuun. Tämä linsessityyppi sopii käyttäjälle, joka käyttää QlikView -työkalua säännöllisesti ja monissa eri aplikaatioissa.

– Dokumenttien käyttölisenssi: Antaa käyttäjälle rajoittamattoman käyttöoikeuden yhteen aplikaatioon. Mikäli henkilö tarvitsee kahta aplikaatiota, on hankittava kaksi dokumenttien käyttölisenssiä.

– Sessiokohtainen käyttölisenssi: Antaa viidellekymmenelle käyttäjälle käyttöoikeuden koko BI-ratkaisuun, mutta käyttöoikeuden saa vain yksi henkilö kerrallaan.

– Määräaikainen lisenssi: Yhten tunnin käyttö kerrallaan 28 päivän ajan. Lisenssi ei ole henkilökohtainen.

QLIKVIEW HINNAT – ALOITUSPAKETTI
QlikView sisältää starttipaketin, jossa on serverilisenssi ja 10 nimettyä käyttölisenssiä. Ylläpitomaksu on vuodessa 20 % / lisenssi.

ENEMMÄN KÄYTTÄJIÄ
Voitte lisätä käyttölisenssejä myöhemminkin ja ostaa lisenssejä eri paketeista.

HALUATKO LISENSSEISTÄ HINTA-ARVION?
Arvioimme hinnan käyttäjämäärän ja käyttötiheyden mukaan. Ota yhteyttä niin teemme tarjouksen käyttö- ja serverilisensseistä.

AUTAMME TEITÄ QLIK-PROJEKTISSANNE!

Climber Qlik Elite Channel Partner

Etsittekö QlikView -konsultteja projektillenne? Me Climberilla olemme olleet asiantuntijoita QlikView -asioissa aivan alusta asti, eli vuodesta 2007 lähtien. Vuosien saatossa meillä on ollut ilo kehittää yli 500 BI-ratkaisua 400 eri alojen yritykselle. Olemme Qlikin kumppani jälleenmyynnissä, valmistuksessa ja kuluttajatuotteissa. Täältä voit lukea kuinka olemme auttaneet muita yrityksiä QlikView –ratkaisuilla.

KEITÄ OLEMME?
Työskentelemme liiketoimintakonsulttien, BI-konsulttien ja ohjelmistokehittäjien kanssa yhdessä. Jokaisen kokemus ja tausta on erilainen: on esimerkiksi ekonomeja, insinöörejä ja järjestelmäasiantuntijoita. He auttavat teitä saamaan kaiken irti QlikView -ratkaisustanne yhdessä Climber Expert Service -tiimimme teknisten asiantuntijoiden kanssa.

OTA YHTEYTTÄ
Olipa sinulla kysyttävää lisensseistä, kehityksestä, projektijohdosta, laitteistosta tai palvelintilasta – ota yhteyttä! Yhdessä keksimme teille parhaiten sopivan ratkaisun.

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ!

Jussi Saarinen

Managing Director
jussi.saarinen@climber.fi
+358 40 756 7340

Janne Timonen

BI Manager
janne.timonen@climber.fi
+358 40 773 0793