Climber Worldwide

Siirry QlikView-työkalusta Qlik Sense-aikaan!

Neljä vuotta sitten modernista, verkossa toimivasta Qlik Sense -työkalusta tuli QlikView:n manttelinperijä. Olet kenties miettinyt pitäisikö itsekin vaihtaa. Jos mainioita visuaaleja ja uusia itsepalvelun ulottuvuuksia ei oteta huomioon, niin miksi vaihtaa hyvin toimivaa QlikView-työkalua mihinkään? Ja jos vaihtaisi niin mitenköhän nykyisten aplikaatioiden siirto mahtaisi onnistua? Vastaamme nyt usein kysyttyihin kysymyksiin miksi vaihto kannattaa – ja miten se tehdään.

Miksi vaihtaa hyvää?

Pysyäkseen kilpailukykyisenä, ja saadakseen enemmän irti kertyvästä datasta, tarvitsee viimeisimmät ja parhaimmat työkalut. Kyse ei ole vain asioiden tekemisestä helpoksi omille työntekijöille, vaan kyse on myös siitä, kuinka vetovoimainen yritys onnistuu olemaan uusien, lahjakkaiden analyytikoiden silmissä – siis heidän, jotka auttavat tekemään parempia tietoon pohjautuvia päätöksiä nopeammin kuin koskaan ennen.

HOUKUTTELEVA, INTUITIIVINEN TYÖKALU ON HELPOMPI OMAKSUA JA HAUSKEMPI KÄYTTÄÄ

Asiakkaamme, jotka ovat vaihtaneet kuluneen kolmen vuoden aikana QlikView-työkalusta Qlik Sense -työkaluun, ovat kertoneet sekä Business Intelligencen että Qlikin käyttöasteen nousseen heidän organisaatioissaan. Vanhat käyttäjät käyttävät työkalua enemmän ja yhä useampi työntekijä on havainnut uuden työkalun arvon käytännössä. Qlik Sense on sekä puoleensavetävä että intuitiivinen – ja helpompi ymmärtää ja käyttää:

 • Qlik Sense voidaan sulauttaa käytettäväksi vaikkapa sivustollanne tai internetissä, jotta työntekijät voivat käyttää työkalua ennestään tutussa ympäristössä.
 • Qlik Sense, itsepalvelulle perustuva analytiikkatyökalu, sallii työntekijöiden kerätä dataa lukuisista lähteistä, luoda omia raportteja ja katsella dataa uusista perspektiiveistä.
 • QlikView on erinomainen työkalu ohjattuun analytiikkatyöhön, kun taas Qlik Sense tekee datan tutkimisesta ja analysoinnista helppoa työntekijöille itselleen – seikka, joka on perusedellytys mille tahansa modernille yritykselle.
 • QlikView ja Qlik Sense on molemmat rakennettu Qlikin assosiatiivisella logiikalla, joka auttaa löytämään odottamattomia suhteita kerätystä datasta. Työkalu palvelee sinua vastaamalla myös kysymyksiin, joita et edes osannut kysyä.

TÄTÄ ON QLIK SENSE

CLIMBER YMMÄRTÄÄ STAPLES FINLANDIN TOIVEET JA TAHTOTILAN

Staples Finland kuuluu kansainväliseen Staples Solutions -konserniin, joka toimii useassa Euroopan maassa. Staples on kokonaisratkaisujen tarjoaja, jonka tavoitteena on luoda työympäristöjä, jotka vastaavat tämän päivän vaihteleviin vaatimuksiin ja jotka auttavat ihmisiä tekemään työtään paremmin.

View ja sense – missä on ero?

Kuinka työkalut eroavat toisistaan? Voiko molemmissa hoitaa samat asiat ja toimiiko kaikki varmasti? Selkein ero on responsiivinen käyttöliittymä, mutta käytännössä kaiken mitä voi tehdä QlikView –työkalulla, voi tehdä myös Qlik Sensellä. Ja vaikka työkaluissa on paljon päällekkäisyyksiä, Qlik Sense on paljon käyttäjäystävällisempi ja helpompi lukea kuin QlikView. Qlik Sense -työkalussa on helppo tutkia kaikkea dataa ja sukeltaa yksityiskohtiin, vertailla löydöksiä tai luoda analyyseja uusien ideoiden valossa.

feature and function QlikView Qlik Sense

Kolme tapaa vaihtaa

Kuinka siirtyminen työkalusta toiseen käytännössä tapahtuu? Mistä pitäisi aloittaa? Ensinnäkin on tärkeää muistaa, että suuri osa työstä jonka olet jo tehnyt QlikView-työkalussa, on iloksi myös Qlik Sense -työkalussa. Itse muutoksen voi tehdä muutamalla eri tavalla. Voit luoda täysin uusia aplikaatioita, konvertoida yhden aplikaation kerrallaan tai siirtää kaiken kerralla sellaisenaan. Tässä on lyhyet kuvaukset eri vaihtoehdoista:

Qlik Matris

YKSI KERRALLAAN
Suurin osa yrityksistä päättää siirtää yhden aplikaation kerrallaan QlikView:sta Qlik Sense -työkaluun. Voit myös päättää luoda uuden, väliaikaisen aplikaation Qlik Sense -työkaluun ensin ja myöhemmin siirtää nykyiset aplikaatiosi, yhden kerrallaan. Tämä antaa käyttäjille aikaa tottua uuteen käyttöliittymään ja uuteen tapaan työskennellä. Tämä tapa vaatii vähemmän investointeja etukäteen, mutta vie myös enemmän aikaa, kun työkalut on tuplattava.

KAIKKI KERRALLA
Big Bang kuvaa tätä vaihtoehtoa aika hyvin – koko QlikView-alusta siirretään Qlik Sense -aikaan kerralla. Tämä on valtava projekti, mutta myös nopeasti ja tehokkaasti hoidettu alta pois, etkä joudu käyttämään tuplatyökaluja kauaa. Kaikkien aplikaatioiden siirtäminen kerralla antaa helpon startin Qlik Sensen pariin. Se voi olla myös haasteellinen, mikäli yritys on suuri ja sovelluksia sekä käyttäjiä on paljon.

RINNAKKAISET TYÖKALUT
Onko yrityksellänne mutkikas IT-ympäristö sekä lukuisia aplikaatioita? Siinä tapauksessa tuplatyökalujen käyttäminen jonkin aikaa saattaa olla viisas ratkaisu. Lisenssejä ajatellen, tuplalisensointi ratkaisee kaikki niihin liittyvät ongelmat. Siten voi ylläpitää monimutkaisia sovelluksia QlikView-työkalussa, samalla kun uusia aplikaatioita rakennetaan Qlik Sense -työkaluun. Simppelimmät aplikaatiot toki siirretään myös. Tämä tekee siirtymästä hienovaraisen, mutta myös kalliimman, koska käytät pitemmän ajan tuplatyökaluja.

Aloita QlikView-muuntimella

Qlik on kehittänyt tuotteen nimeltä “QlikView Converter”, joka tarjoaa varaslähdön QlikView-työkalun muuttamisessa Qlik Sense -työkaluksi. Tämä muunnin tekee olemassa olevista QlikView-aplikaatioista toimivia Qlik Sense -ympäristössä. Tällä videolla Mike Tarallo, Technical Product Marketing Manager, näyttää kuinka se toimii.

OLEMME TÄÄLLÄ APUNASI!

Moni miettii nyt QlikView-työkalun päivittämistä Qlik Sense -työkaluksi. Pyörää ei onneksi tarvitse keksiä uudestaan, mutta kannattaa ottaa ilo irti siitä mitä on jo rakentanut. On myös hienoa saada yhä useampi käyttämään BI-dataa työssään yrityksenne hyväksi. Climberilla me olemme erikoistuneet Qlik-teknologiaan jo vuonna 2007. Vuosien varrella meillä on ollut kunnia kehittää yli 400 BI-ratkaisua yli 300 yritykselle.

Olemme myös erikoistuneet Qlik Sense -laajennuksiin, joilla saat enemmän irti sovelluksestasi lisäämällä P&L -toiminnallisuuksia ja muita älyratkaisuja. Tiimimme koostuu liiketoimintakonsulteista, BI-konsulteista ja sovelluskehittäjistä, joilla on ekonomistin, insinöörin tai IT-spesialistin koulutus ja kokemus.

Yhteistyössä Climber Expert Services -osaston teknisten asiantuntijoiden kanssa, tiimimme auttaa sinua siirtymään Qlik Sense -työkalun pariin tyylikkäästi. He ajattelevat loppukäyttäjää koko ajan.

Joten olipa sinulla kysyttävää mistä aiheesta tahansa; lisensseistä, kehitystyöstä, projektijohtamisesta, ohjelmistoista ja laitteista tai ylläpidosta – ota yhteyttä! Yhdessä selviämme kaikesta.

Climber: AUTAMME TEITÄ QLIK-PROJEKTISSANNE!

Erikoistarjous:
Testaa Qlik Sense -työkalua omalla datallasi

Tarjoamme nyt rajoitetun ajan “proof-of-concept” -demoa, joka antaa sinulle mahdollisuuden tutustua Qlik Sense -työkaluun ja kokeilla sitä omalla datallasi. Haluaisitko tutkia sillä myyntiä, taloutta tai vaikka ostoja? Rakennamme päivässä kokeiluversion työkalusta, joko olemassa olevat aplikaatiosi huomioiden tai käyttäen täysin uutta dataa. Pääset aplikaatioon kuukauden ajan testiserverimme kautta, jotta voit kollegoidesi kanssa testata, klikkailla ja tutkia sitä rauhassa. Täytä vain oheiseen lomakkeeseen yhteystietosi ja ideasi, niin otamme yhteyttä mahdollisimman pian ehdotuksen kera.

Haluaisin kokeilla Qlik Sense -työkalua!

  Mistä osa-alueesta olet kiinnostunut?

  Mitä haluat seurata ja analysoida (kuvaile lyhyesti)?:

  Kuinka monta käyttäjää teillä on tänä päivänä?
  Haluaisitko kuulla lisää Qlik Sense -työkaluun siirtymisestä? Ota yhteyttä.

  Janne Timonen

  BI Manager
  janne.timonen@climber.fi
  +358 40 773 0793

  Jussi Saarinen

  Managing Director
  jussi.saarinen@climber.fi
  +358 40 756 7340